Maatwerkadvies biedt woningeigenaren en vastgoedbezitters een gedetailleerde analyse en aanbevelingen met betrekking tot energiebesparende maatregelen die specifiek zijn afgestemd op hun woning of utiliteitsgebouw. In dit advies identificeren onze deskundige adviseurs de meest effectieve maatregelen om het energieverbruik te verminderen en de duurzaamheid van de woning of het pand te verbeteren. Het maatwerkadvies omvat ook een kostenraming en de verwachtte terugverdientijd, waardoor vastgoedeigenaren een duidelijk inzicht krijgen in de investeringen die nodig zijn en de geschatte besparingen op de energierekening.

Waarom maatwerkadvies?

Met maatwerkadvies hebben woningeigenaren en vastgoedbezitters de nodige informatie en begeleiding om weloverwogen beslissingen te nemen en hun woning of pand te transformeren naar een energiezuinigere en comfortabelere omgeving. Het nemen van duurzame maatregelen levert bovendien niet alleen aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn op, maar verbetert ook uw comfort, verhoogt de waarde van uw pand en het is als vanzelfsprekend beter voor het milieu. Opgesomd biedt een maatwerkrapport u:

  • een kijk op bouwkundige en installatietechnische maatregelen ter verbetering;
  • een overzicht van de kosten, baten en terugverdientijden van de maatregelen;
  • inzicht in de uit te voeren CO2-reductie besparingsmaatregelen;
  • inzicht in de huidige energieprestatie van uw woning of utiliteitsgebouw;
  • een goede fundering voor het maken van de juiste keuzes;
  • een eventueel bewijsstuk die u kunt gebruiken bij het aanvragen van subsidies.

Wanneer maatwerkadvies?

Een maatwerkadvies kan in principe op ieder moment en wordt dus vaak uitgevoerd wanneer u zich graag bezig wilt houden met de verduurzaming van uw woning of pand. Staat er een verbouwing of groot onderhoud op de planning? Dan is dat sowieso een ideaal moment voor maatwerkadvies. U krijgt dan namelijk inzicht in de oorspronkelijke situatie voor het onderhoud en de situatie na het uitvoeren van het onderhoud.

Verschil met het energielabel

Een maatwerkadvies dient als aanvulling op het energielabel. Deze gaat specifieker in op het energieverbruik van uw pand en wordt voorzien van een op maat gemaakt advies dat ingaat op het specifieke gebruikersgedrag van de bewoners of de gebruikers van het pand. Bij het energielabel wordt daarentegen uitgegaan van het standaard gebruikersgedrag. De gegevens voor het opstellen van het energielabel wordt gebruikt als input voor het maatwerkadvies.

Onafhankelijk en op maat gemaakt advies

Het identificeren van de juiste energiebesparende oplossingen en het opstellen van een effectief plan kan een complexe en uitdagende taak zijn. Daarom is het raadplegen van een professioneel en gecertificeerd energieadviseur essentieel. U kunt er bij ons zeker van zijn dat een deskundige adviseur u van maatwerkadvies komt voorzien. Onze onafhankelijke adviseurs hebben bovendien diepgaande kennis van de nieuwste technologieën, regelgeving en subsidies, en kunnen u zodoende uitstekend helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen om uw energie-efficiëntie te verbeteren.

Maatwerkadvies door e-Positive

Met ons maatwerkadvies streven we ernaar om woningeigenaren en vastgoedbezitters een helder en compleet beeld te geven van de kosten en baten van energiebesparende maatregelen. We willen hen helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen en hen in staat stellen om hun energieverbruik te verminderen en hun investering terug te verdienen. Kies voor e-Positive en ontvang betrouwbaar en professioneel advies dat is afgestemd op uw specifieke situatie en behoeften. Heeft u vragen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Daniël Koningen

Directeur/adviseur

06-24563664

Adviseur Daniël Koningen | e-Positive