In 2028 staat er een belangrijke verandering op stapel in de woningsector met de uitfasering van EFG-labels. Vanaf dat moment zullen er in principe geen corporatiewoningen meer zijn met het energielabel E, F of G, met uitzondering van monumentale en ‘te slopen’ woningen. Dit betekent dat er op dit moment nog zo’n 200.000 woningen bestaan die verduurzaamd moeten worden, omdat ze momenteel nog een E, F of G-label hebben. Als een woning na 2028 toch nog een EFG-label heeft, krijgt de huurder korting op de huurprijs van een dergelijke woning. Dit betekent dat woningcorporaties en -eigenaren de komende jaren extra aandacht zullen moeten besteden aan het verkrijgen van meer positieve energielabels en het verduurzamen van hun woningbestand. Gelukkig kan e-Positive hen uitstekend ondersteunen bij dit proces.

Energiescan en labelregistratie

Wanneer we bij u op locatie komen, nemen we de kenmerken van uw pand op. Denk hierbij aan de afmetingen, het verwarmingssysteem, de ventilatie en de isolatie van muren, ramen en deuren. Deze informatie voeren we in ons softwareprogramma in. Vervolgens berekent het programma het energielabel van uw woning. Het verkregen energielabel wordt geregistreerd en u ontvangt binnen 7 dagen het definitieve energielabel. Uiteraard kunnen we echter op basis van de initiële berekening ook direct kijken naar de verbetermogelijkheden en de meest efficiënte route naar een C-label alvorens wij het energielabel registreren.

Ondersteuning bij verduurzaming van EFG-labels voor 2028

Naast het geven van advies bieden wij ook passende ondersteuning bij het verduurzamen van panden. Met onze expertise en ervaring kunnen wij berekenen wat de meest rendabele verduurzamingsmaatregelen zijn, waarbij we direct rekening houden met eventuele subsidieregelingen. We begeleiden u opvolgend stap voor stap bij het nemen van de benodigde duurzaamheidsmaatregelen, met bijvoorbeeld richtprijzen en terugverdientijden. Dit stelt u in staat om gefaseerd te investeren en te kiezen voor de meest rendabele opties op basis van uw eigen financiële mogelijkheden.

Flexibele dienstverlening bij verduurzamen EFG-labels

We begrijpen dat iedere situatie anders is en dat uw behoeften kunnen variëren. Daarom bieden we een cafetariamodel aan, waarbij u kunt kiezen voor de dienstverlening die op dat moment het beste bij u past. Of het nu gaat om energielabels, verduurzamingsadvies, begeleiding of de combinatie van voornoemde, wij staan klaar om u op maat te ondersteunen.

Bereid u voor op de uitfasering van EFG-labels in 2028

Met de uitfasering van EFG-labels in 2028 staat de woningsector voor een belangrijke verandering op het gebied van energieprestaties en verduurzaming. Bent u benieuwd welk energielabel uw woning nu heeft en welke maatregelen er nodig zijn om een beter energielabel te verkrijgen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hans Koningen

Directeur/adviseur

06-12467932

Adviseur Hans Koningen | e-Positive