Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning of utiliteitsgebouw is. Het label loopt van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Hoe beter het energielabel, hoe lager de energierekening, hoe comfortabeler u woont of werkt en hoe beter u bijdraagt aan het milieu. Bovendien kan een goed energielabel de verkoopbaarheid en de prijs van uw pand verhogen. Maar hoe kunt u uw energielabel verbeteren? In dit artikel geven we u een aantal tips en laten we u zien hoe e-Positive u daarbij kan helpen.

Isoleren

Een van de meest effectieve manieren om het energielabel te verbeteren is door een goede isolatie. Door isolatie wordt de warmte beter binnengehouden en hoeft u de verwarming minder hoog te zetten. U kunt verschillende delen van uw pand isoleren, zoals het dak, de vloer, de gevel en de ramen. Het isoleren van uw woning of utiliteitsgebouw levert u niet alleen een beter energielabel op, maar ook meer (woon)comfort en een gezonder binnenklimaat.

De specialisten van e-Positive kunnen u adviseren over de beste isolatiemogelijkheden voor uw pand. Wij hebben bovendien de juiste kennis van eventuele subsidieregelingen en kunnen u adviseren over welke investeringen rendabel zijn voor uw woning of gebouw.

Zonnepanelen

Een andere manier om uw energielabel te verbeteren is door zonnepanelen te plaatsen op uw dak. Met zonnepanelen wekt u uw eigen duurzame stroom op, waardoor u minder afhankelijk bent van het energienet en minder CO2 uitstoot. Zonnepanelen verlagen uw energiekosten en verhogen de waarde van uw pand. Bovendien kunt u de overtollige stroom die u opwekt terugleveren aan het net en daarvoor een vergoeding ontvangen.

Ook voor zonnepanelen kunnen we u adviseren over eventuele subsidieregelingen, en in hoeverre dit een rendabele investering is voor u.

Andere maatregelen om het energielabel te verbeteren

Naast isoleren en zonnepanelen zijn er nog meer maatregelen die u kunt nemen om uw energielabel te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van uw oude cv-ketel door een zuinige hr-ketel, een warmtepomp of een zonneboiler. Of het installeren van een slimme thermostaat, led-verlichting of energiebesparende apparaten. Al deze maatregelen dragen bij aan een lager energieverbruik, een hoger (woon)comfort en een beter energielabel.

Energielabel verbeteren met e-Positive

De specialisten van e-Positive kunnen u helpen met het kiezen en uitvoeren van de juiste maatregelen voor uw woning of utiliteitsgebouw. Wij kunnen u voorzien van een passend maatwerkadvies, waarin wij een helder beeld kunnen krijgen van de kosten en baten van het verduurzamen van uw woning of pand. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Met e-Positive kunt u rekenen op een deskundige, persoonlijke en betaalbare service. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op!

Daniël Koningen

Directeur/adviseur

06-24563664

Adviseur Daniël Koningen | e-Positive