Wilt u graag de gebruiksoppervlakte van een woning of bedrijfspand weten? Dan kunt u een NEN 2580 meting laten uitvoeren. Er kunnen verschillende redenen zijn om zo’n meting uit te laten voeren. Op deze pagina leggen we u meer uit over wat NEN 2580 precies inhoudt, wat er precies gemeten wordt en waarom een NEN 2580 meting uit laten voeren ook voor u een goede optie zou kunnen zijn.

Wat is NEN 2580?

Voordat we u meer uitleggen over de NEN 2580 meting, is het wellicht eerst handig om toe te lichten wat NEN 2580 precies inhoudt. NEN 2580 is de norm waarmee de oppervlakten en inhouden van onroerend goed wordt bepaald. Hiermee is objectief vastgesteld wat er wel en niet onder de gebruiksruimte van een pand valt, denk hierbij bijvoorbeeld aan een trappenhuis.

Hoe werkt de meting?

Bij een NEN 2580 meting wordt op zeer nauwkeurige wijze de woning of het bedrijfspand gemeten. Dit gebeurt met behulp van een scanner die laserpunten uitstraalt. De meting is hierdoor zeer nauwkeurig, betrouwbaar en snel. Er wordt een onderscheid gemaakt door een verdeling te maken in verschillende categorieën, zoals de gebruiksoppervlakte voor wonen, overige inpandige ruimte, gebouw gebonden buitenruimte en de buitenruimte. Wanneer er sprake is van meerdere huurders is het bovendien mogelijk de verdeling in vierkante meters per ruimte te ontvangen.

NEN 2580 meting laten uitvoeren

Er zijn verschillende goede redenen om een NEN 2580 meting uit te laten voeren. Zo kunt er de waarde van het pand mee vaststellen, de huurprijs op basis van de meting herzien, gemeenschappelijke ruimten verdelen in multi-tenant situaties of servicekosten verdelen in multi-tentant situaties. Ook bij WOZ en BAG-vraagstukken kan de NEN 2580 meting van pas komen. Wilt u graag een NEN 2580 meting uit laten voeren? Bij e-Positive hebben we gecertificeerde specialisten die deze meting voor u kunnen uitvoeren en opvolgend ontvangt u van ons een volledig meetrapport. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.

Daniël Koningen

Directeur/adviseur

06-24563664

Adviseur Daniël Koningen | e-Positive