De energiezuinigheid van gebouwen moet worden vastgesteld met behulp van factoren die van invloed zijn op het energiegebruik van een gebouw. Per 1 januari 2021 gelden er nieuwe energieprestatie-eisen die door het leven gaan als de ‘BENG-eisen’ (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Zowel bestaande bouw als nieuwbouw dient te voldoen aan deze BENG-eisen. De bijbehorende energieprestatie-berekeningen moeten worden voldaan door gecertificeerde EP-adviseurs, waarin EP uiteraard staat voor Energie Prestatie.

Het hierop volgend afgegeven energielabel is voor 10 jaar geldig en moet daarna opnieuw berekend worden. Ook wanneer u uw woning wilt verkopen, moet er een recente energieprestatie-berekening meegeleverd worden. Het energielabel draagt bij aan het behalen van de doelstellingen uit het gemaakte Energieakkoord.

Afmelden van panden voor EP-Adviseurs

Wanneer een gebouw een energielabel conform de nieuwe BENG-eisen gekregen heeft, moet het gebouw afgemeld worden. Aangezien slechts een beperkt aantal bedrijven panden mogen afmelden, bieden wij dit ook aan als dienst voor zelfstandige EP-adviseurs. Neem hiertoe dan ook gerust contact met ons op

Direct een pand afmelden

Aanmelden bij een koepelorganisatie energielabel

Landelijk voert e-Positive de voornoemde energieprestatie-berekeningen uit. Wij mogen energie-labels zelf afmelden bij de RVO. Onze medewerkers zijn dan ook gediplomeerde vakmensen die conform de landelijke richtlijnen gebouwen in Nederland het meest bijpassende energielabel geven.

Buiten de eigen adviseurs is e-Positive is nog op zoek naar een landelijk netwerk aan zelfstandige EP-Adviseurs, voor het uitvoeren van diverse opdrachten. Ben jij EP-U en/of EP-W gecertificeerd? Meld je dan snel aan bij onze koepelorganisatie. Voor de administratieve afwikkeling en het afmelden van deze gebouwen zorgen wij.

Als EP-Adviseur ga je langs bij gebouwen om kenmerken zoals afmetingen, isolatiemateriaal, muren, ramen en ventilatie op te meten en te noteren. Met deze informatie wordt het Energielabel berekend dat vervolgens geregistreerd wordt. Opvolgend kan het pand afgemeld worden in de Energie-indexen.

Aanmelden als EP-adviseur

Daniël Koningen

Directeur/adviseur

06-24563664

Adviseur Daniël Koningen | e-Positive